Home | Reiki | Cursus Reiki 1: Activeer je innerlijke genezer
Reiki-Cursus-1

Cursus Reiki 1: Activeer je innerlijke genezer

⏱ Leestijd: 4 minuten

Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen naar alternatieve geneeswijzen voor stress en pijnverlichting. Reiki-therapie is een van deze alternatieve geneeswijzen. Om aan te sluiten op deze helende energie hoef je geen scala aan dure artikelen aan te schaffen. Een kleine investering in het volgen van Reiki-cursussen is voldoende om aan de slag te gaan. Sta je te popelen om je leven en dat van anderen te veranderen? Lees dan verder en kom alles te weten over het niveau Reiki 1!

Wat is Reiki?

Reiki is een spirituele praktijk die zijn oorsprong vindt in Japan, Reiki betekent universele levensenergie. Reiki 1 leert je de universele energie binnen te brengen om genezing bij jezelf en anderen te bevorderen, evenals om balans en harmonie in je lichaam en leven te brengen.

Reiki gaat over energie en symboolwerk, dat verondersteld wordt het lichaam te helpen zijn natuurlijke energieniveau te herstellen en in evenwicht te brengen. De genezing wordt gedaan door een Reiki-therapeut die zijn handen op de patiënt legt en Reiki rechtstreeks via de handen deelt.

Maak verbinding met je innerlijke kracht via de cursus Reiki 1

Reiki 1 is een training voor beginners, maar het zou onjuist zijn om het de ‘eerste stap’ op je spirituele reis te noemen.

Reiki is een intelligente kracht die je verbindt met je innerlijke kracht, bewustzijn en zintuigen tot het punt waar je klaar voor bent. Deze universele energie weet precies wat je nodig hebt om je leven te transformeren. Het kent je potentieel en grootsheid en zal alles opruimen wat jou in de weg staat. Onthoud dat deze energie je heeft gecreëerd en daarom volkomen veilig, natuurlijk en complementair is. De waarheid is dat deze creatieve energie al in je zit. Waar je ook bent op je spirituele reis, Reiki zal je aangeboren kracht om jezelf te genezen ontsluiten. Het is eigenlijk een hulpmiddel voor het leven.

Wat wordt er behandeld tijdens Reiki 1?

Reiki 1 leert je het volgende:

 • De geschiedenis en afkomst;
 • Hoe Reiki werkt (theorie en praktijk);
 • Hoe je kunt genezen door de aard van ziekte en aandoening te begrijpen;
 • Hoe je toegang krijgt tot de energiestroom door het chakra-systeem;
 • Hoe je een Reiki-behandeling aan jezelf, familie, vrienden en huisdieren kunt geven;
 • Afstemmingen ontvangen van een Reiki Master om angst op te lossen;
 • Meer geaard, kalm en evenwichtig worden;
 • Genieten van een diepere rust en zelfacceptatie in het dagelijks leven;
 • Het natuurlijk vermogen versterken van je lichaam om zichzelf te genezen;
 • Een toename van eigenwaarde en zelfrespect ervaren;
 • Leren je gevoelens echt te voelen in plaats van ze te verdoven, te veel te analyseren of te dramatiseren (en daarbij alle stilstaande emoties los te laten die je lichamelijk en psychisch uitputten);
 • Hoogstwaarschijnlijk een dieper gevoel van verbondenheid en levensdoel ervaren;
 • Je hart letterlijk leren openen;
 • Begrijpen hoe het verleden het heden beïnvloedt (zodat je je toekomst kunt veranderen).

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

reiki-1-cursus-online

Doel van de Reiki 1 cursus

Door het volgen van de Reiki 1 cursus zul je een Reiki-afstemming ervaren die je innerlijke healer activeert en je hart opent.

Ben je er echt klaar voor?

Je hoeft in de basis niets aan jezelf te veranderen om toegang te krijgen tot deze krachtbron. Maar als je er eenmaal op afstemt, zal je leven niet meer hetzelfde zijn.

Maak kennis met de tweedaagse Reiki 1 cursus, die ontworpen is voor nieuwsgierige mensen die graag:

 • Ontdekken en ervaren hoe energie eigenlijk werkt;
 • Leren hoe ze hun eigen energie kunnen transformeren voor zelfgenezing en groei;
 • Hun vertrouwen en energieniveau letterlijk willen verhogen;
 • Alle zorgen, stress en zelfsabotage willen loslaten;
 • Verschillende soorten angsten willen loslaten (die hun leven controleren!);
 • Technieken willen leren om dagelijks en voor het leven in te pluggen op de Universele Bron.

Genezing begint bij jezelf

Als je besluit de sprong te wagen en je inschrijft om Reiki 1 te volgen zul je een ongelooflijke hartopening ervaren. Hoewel dit je zal helpen om dieper en eerlijker liefde te geven en te ontvangen, zul je je ook kwetsbaar voelen als je onderdrukte emoties naar boven komen.

Het is de bedoeling dat je tijdens dit proces alles loslaat wat je aan anderen geeft, en wat ten koste van jezelf gaat. Als Reiki deel uitmaakt van je reis, zul je leren dat genezing bij jezelf begint.

Heb je het gevoel dat Reiki iets voor jou is en wil je leren om jezelf af te stemmen op de Universele Energie, schrijf je dan vandaag nog in voor de Reiki 1 cursus. Belangrijk: Houd er rekening mee dat de cursus Reiki 1 je niet kwalificeert om professioneel Reiki te beoefenen. Dit is een cursus op het eerste niveau en als zodanig biedt het een uitnodiging om eerst jezelf te genezen.

De mening van onze studenten

Natuurlijk zijn wij een groot voorstander van de genezende voordelen van Reiki, maar geloof niet alleen onze woorden! Dit is wat eerdere studenten hebben gezegd:

“Jullie begrijpen echt de betekenis van het genezen van anderen door de spirituele energie van Reiki. Jullie kennis van Reiki is terug te voeren op een afstamming die begint bij de bron, de oorspronkelijke leraar en oprichter van Reiki, Mikao Usui. Als persoon zijn jullie zorgzaam, open, attent en ontvankelijk. Jullie hebben ook alle natuurlijke vaardigheden die een uitstekende leraar moet hebben. Bovendien helpen jullie studenten met jullie zorgvuldig voorbereid schriftelijke materiaal om later, in hun eigen tijd, op hun kennis van Reiki voort te bouwen.”

“Daarnaast was het heerlijk om Reiki 1 te leren met zo’n geweldige, zorgzame en meelevende groep mensen. Zoveel fantastische technieken en ideeën die worden gedeeld voor persoonlijk welzijn en om anderen te helpen. Ik ben zeker van plan om de cursus Reiki 2 te volgen. Ik had een vrij chaotische week, maar mezelf reiki-douches geven heeft echt geholpen. Nogmaals bedankt voor alle fantastische gesprekken en lessen. Het was tot nu toe mijn hoogtepunt van een uitdagend jaar. Bedankt voor het delen van jullie kennis en ervaring met ons allemaal. Ik kijk ernaar uit om deze leerreis met jullie te voltooien.”

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!