Home | Wat zijn de kosten voor een Reiki behandeling?
Reiki, alles over Reiki op Reikiplein.nl

Wat zijn de kosten voor een Reiki behandeling?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar een Reiki behandeling en vraag je je af hoeveel het je gaat kosten, of wil je als professionele beoefenaar Reiki behandelingen geven en heb je geen idee welk bedrag je moet vragen voor je behandelingen? Ontdek hier alles wat je moet weten!

Wat is een Reiki-behandeling?

We noemen een Reiki-sessie de periode dat iemand Reiki-energie ontvangt als behandeling, gekanaliseerd via een Reiki-beoefenaar, door zijn of haar handen op of boven het lichaam van de ontvanger te plaatsen. Probeer het niet te verwarren met Reiki-trainingslessen, waarin Reiki Masters studenten voorbereiden om zich thuis te voelen in Reiki.

Soort behandeling bepaalt de kosten van een Reiki behandeling

De kosten van Reiki behandelingen zullen afhangen van de manier waarop de behandeling wordt gegeven. Zo kan een Reiki-healing sessie op de volgende manieren gehouden worden:

Persoonlijke Reiki-sessies

Bij deze behandeling bevinden de ontvanger en de beoefenaar zich in dezelfde kamer. Meestal huurt de behandelaar een werkruimte of doet dit vanuit huis, maar hij of zij kan ook naar het huisadres van de ontvanger komen. De tarieven voor deze Reiki-sessies zijn sterk afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden door de therapeut. De Reiki-sessiekosten voor kinderen of senioren komen vaak met een korting. Mogelijk vallen hieronder ook Reiki-sessies voor huisdieren, met vergelijkbare lagere prijzen. Veel reiki beoefenaars bieden ook cadeaubonnen aan voor dezelfde prijs.

Reiki behandelingen in groep

Deze behandeling bestaat uit groepen mensen die samenkomen en in een cirkel gaan zitten voor meditatie of genezing. Bij deze Reiki-uitwisselingsbijeenkomsten nemen gelijkgestemde Reiki-gelovigen deel aan genezende behandelingen op elkaar. Vaak is deelname gratis of op basis van een kleine donatie voor de organisatoren. Een snelle zoekopdracht naar ‘Reiki Share Meetups’ brengt je naar een wereldkaart met meer dan 600 meet-ups en meer dan 130.000 leden.

Reiki-sessies op afstand

Bij dit soort behandelingen kan reiki-energie naar een ander deel van de wereld worden gestuurd om te proberen de ontvanger te genezen. De kosten voor deze Reiki behandelingen zijn meestal veel goedkoper of vaak gratis en zijn niet afhankelijk van de geografische locatie. Reiki-sessies op afstand zijn bijzonder geschikt voor internet en kunnen ook worden gegeven via video’s (op YouTube).

Hoeveel kost een reiki behandeling gemiddeld?

Als je een professionele Reiki-genezer bent en afhankelijk bent van het geld voor je levensbehoeften, bepaal dan wat volgens jou een eerlijke prijs is. Heb je echt geen idee, dan kun je het advies inwinnen van je eigen Master.

Als je een klant bent en je je afvraagt hoeveel je moet betalen (als de genezer geen tarief heeft opgegeven), denk dan aan een yoga- of fysiotherapie behandeling en bied dat bedrag aan de genezer aan. Vraag of het voldoende is, zodat je samen tot consensus komt.

In zijn handleiding heeft Mikao Usui duidelijk laten opnemen dat niemand zich mag verrijken met Reiki en dat deze manier van genezen toegankelijk moet zijn en blijven voor iedereen. Hoewel je misschien hogere bedragen zult tegenkomen, liggen de standaard kosten van Reiki behandelingen meestal tussen acht en 70 euro.

Kan je je brood verdienen met Reiki behandelingen?

Voor sommige beoefenaars kan leven van Reiki behandelingen een uitdaging zijn. Er zijn namelijk relatief veel beoefenaars die vissen in een relatief kleine vijver van geïnteresseerden.

Het beste wat je kunt doen is werken aan het diversifiëren van je inkomstenstroom uit Reiki. Dus bied praktische behandelingen aan, bied online behandelingen op afstand aan en bied cursussen online en offline aan. Daarnaast is het goed om een gedeelte van je tijd te besteden aan marketing en zelfpromotie. Je zult zien dat het harde werken dan zijn vruchten zal afwerpen.

Verwacht geen onmiddellijke resultaten. Het kan een of twee jaar duren voordat je de kennis, ervaring en reputatie hebt waar mensen naar vragen.

Als je overweegt om van Reiki je broodwinning te maken, dan zijn hier enkele nuttige tips.

 • Begin reiki niet als een fulltime job. Het is beter om een secundair inkomen te hebben zolang je Reiki behandelingen geen constant inkomen genereert;
 • Als je overweegt om alleen aan genezing te verdienen, moet je nog steeds een Reiki Master zijn, aangezien mensen altijd meer vertrouwen hebben in iemand met meer ervaring en kennis;
 • Oefen zoveel als je kunt, blijf op zoek naar begeleiding voor jezelf;
 • Blijf niet bij een enkele vorm van reikimodaliteit. Zodra je genoeg ervaring hebt met de ene modaliteit, ga dan voor een andere;
 • Stop niet met leren en experimenteren;
 • Adverteer via je sociale media kanalen en laat mensen weten wat je allemaal doet.

Wil je alles leren over Reiki?

Bekijk de #1 online Reiki cursus

 • Wil je op een laagdrempelige en interactieve wijze leren wat Reiki inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je een geschikte online cursus?
 • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is de online Reiki cursus perfect voor jou.
Leer alles over Reiki zelfbehandeling en behandeling bij andere mensen!

👉 Meer dan 750 cursisten gingen je voor!