Home | Reiki | Kundalini Reiki: Ervaar een geëvolueerde Reiki
Kundalini-Reiki

Kundalini Reiki: Ervaar een geëvolueerde Reiki

⏱ Leestijd: 4 minuten

Reiki is een prachtige helende kunst die iedereen kan leren en gebruiken. Maar Kundalini Reiki is het meest geavanceerde, precieze en effectieve energiewerk om het verouderde Reiki-systeem te vervangen om te evolueren naar je hogere zelf. Ben je professioneel bezig met Reiki of heb je diepe interesse in energie? Dan is Kundalini Reiki een waardevolle aanvulling op de traditionele Reiki of andere vormen van healing.

Reiki moest evolueren

In de afgelopen eeuw is Reiki complexer geworden: meer symbolen, ingewikkelde procedures en systemen van handposities, et cetera, et cetera. Reiki was daarom toe aan een evolutie. Een verbetering van de huidige methodiek.

Kundalini Reiki is Reiki, maar dan weer in de basisvorm

 • Geen symbolen;
 • Geen ingewikkelde handposities;
 • Geen al te complexe procedures;
 • Geen waanzinnig hoge kosten.

Kundalini Reiki gaat verder dan healing

Reiki betekent ‘spiritueel geleide levenskracht-energie’. Het is een praktische helende modaliteit die gebruik maakt van universele levensenergie (Chi, Prana enz.) Om te helen op fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus. Zodat de persoon weer in overeenstemming komt met zijn authentieke zelf en in balans met het universum. Door middel van een reeks afstemmingen van een reikimeester krijgt de persoon toegang tot de specifieke energiefrequenties die in reiki worden gebruikt. Tijdens de afstemmingen worden verschillende energiecentra (chakra’s) en energiekanalen geopend en versterkt, waardoor de persoon nu de energie door zijn / haar eigen handen kan kanaliseren. In de afgelopen jaren is Reiki enorm populair geworden in het Westen. Als resultaat zijn er tal van ‘niet-traditionele’ stijlen ontstaan. Kundalini Reiki werd naar dit aardse niveau gebracht door Ole Gabrielsen, een meester in meditatie. Hij heeft heeft veel mensen over de hele wereld geïnspireerd.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

reiki-en-kundalini

Wat is Kundalini Reiki?

Kundalini Reiki is een eenvoudige helende techniek die geen intensieve studie of het gebruik van complexe procedures vereist. Het is zeer veilig om de Kundalini-energie te doen ontwaken. Een reeks afstemmingen (3) worden gegeven om je te openen als een kanaal voor de energie om jezelf en anderen te genezen. Dit is mogelijk het enige afstemmingsproces dat in staat is om zowel de Universele als de Aarde-energie tegelijkertijd te openen, waardoor de beoefenaar een zeer krachtige geleider kan worden voor genezende en transformerende energie. In Kundalini Reiki worden blokkades in de chakra’s verwijderd en wordt het lichaam voorbereid op de volledige Kundalini ontwaking die plaatsvindt in overeenstemming met de goddelijke blauwdruk van de ziel. Er wordt gedacht dat wanneer we in de baarmoeder zijn, de Kundalini-energie begint bij het kruinchakra en naar de basis van de ruggengraat reist, waardoor onze vorm en ons bewustzijn ontstaat. Vanaf de geboorte streven we ernaar dat de Kundalini terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie en ons terugbrengt naar de tijd dat we vervuld waren van liefde en verwondering voor alles. Kundalini is Sanskriet voor oerkracht. Het is de energie van het bewustzijn, een groot reservoir van creatieve energie waarvan wordt gedacht dat het in het niet-ontwaakte lichaam verblijft. Deze slang kan worden gezien als een transformatieve energie. Wanneer de Kundalini-energie door je lichaam beweegt, transformeert het je bewustzijn.

Voordelen van Kundalini Reiki

 • Geeft je de moed om te genezen;
 • Geeft je inzicht in wat je wilt bereiken;
 • Geeft je de moed om door te zetten en te bereiken wat je wilt;
 • Geeft je de flexibiliteit om je eigen weg te gaan.

Hoe leer je Kundalini Reiki?

De Kundalini Reiki cursus is zo eenvoudig, maar je moet wel de cursus Reiki 1, 2 en 3 hebben voltooid.

Kundalini Reiki 1

Tijdens de eerste afstemming ervaar je het openen van de helende kanalen om het kanaliseren van Reiki-energie mogelijk te maken. Tegelijkertijd word je voorbereid op het ontwaken van de Kundalini in Kundalini Reiki 2. Tijdens deze fase worden de kroon-, hart- en handchakra’s geopend en versterkt. Alle blokkades in de chakra’s zijn verwijderd (behalve de wortelchakra). Ze zijn allemaal gereinigd. Het hartchakra wordt vergroot met energie. Je leert hoe je een complete Kundalini Reiki behandeling kunt uitvoeren en hoe je op afstand helende energie kunt sturen. Kundalini Reiki 1 is zeer krachtig en wordt verondersteld het equivalent te zijn van het traditionele Reiki 1, 2 en 3.

Kundalini Reiki 2

Opnieuw worden de eerdere afstemmingen versterkt en worden de Keel, Zonnevlecht, Hara en Wortelchakra’s geopend. Het Kundalini-vuur is verder versterkt en reikt omhoog en laat vanuit de kruinchakra een volledige opkomst van de Kundalini plaatsvinden. Tijdens Kundalini Reiki 2 worden de Reiki-kanalen nog meer versterkt. Het Kundalini-ontwaken, waar het belangrijkste energiekanaal zachtjes opent en het Kundalini-vuur laat landen, bereikt het Solar Plexus-chakra en bereidt zich voor op de volledige Kundalini-opkomst in Kundalini Reiki 3. Je leert ook een specifieke meditatie waarmee je voor een korte tijd de kracht van de vlam in het Kundalini vuur in jezelf kunt vergroten. Er vindt een reiniging plaats en het volledige energiesysteem van de chakra’s is verlicht.

Kundalini Reiki 3

De Eerdere afstemmingen worden versterkt en de keel-, zonnevlecht-, hara- en wortelchakra’s worden geopend. Het Kundalini-vuur wordt versterkt en reikt omhoog waar vanuit het kruinchakra de volledige opkomst van de Kundalini plaatsvindt. Je wordt geleerd om Kristallen en andere objecten af te stemmen, zodat ze fungeren als Reiki-kanalen. Kundalini 3 bevat ook extra booster-afstemmingen, zoals:

 • Balans Reiki;
 • Geboorte Trauma Reiki;
 • Locatie Reiki;
 • Vorige Levens Reiki;
 • DNA Reiki;
 • Kristal Reiki;
 • Diamant Reiki.

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!