Home | Reiki | Reiki voor kinderen voor herstel en genezing
Reiki toepassen bij kinderen

Reiki voor kinderen voor herstel en genezing

⏱ Leestijd: 4 minuten

Reiki erkent dat de oorzaak van lichamelijke onrust kan komen door emotionele zorgen of onevenwichtigheden. Steeds vaker ervaren kinderen en tieners radicale en plotselinge veranderingen in hun leven. Ze hebben niet de tools om ermee om te gaan, bepaalde dingen te begrijpen of hun gevoelens uit te drukken. Wanneer dit gebeurt, kunnen gedachten en onevenwichtigheden vast komen te zitten in het lichaam en kunnen emotionele problemen gaan etteren of verergeren. Reiki voor kinderen lost emotionele stoornissen op, wat herstel en genezing mogelijk maakt.

Wat doet een Reiki behandeling voor kinderen?

Reiki en andere vormen van energieheling werken op onbewust niveau, zonder je kind of tiener te overweldigen met redenen, oorzaken en verbijsterende analyses. Het enige wat ze moeten doen, is op een tafel gaan liggen en ‘genezing’ ontvangen. In feite komt dit neer op het luisteren naar zachte, ontspannende muziek terwijl ze rusten.

Vreemd genoeg begrijpen de meeste kinderen intuïtief wat ‘energie’ is en zullen ze graag Reiki of energetische genezing proberen. Als ze in slaap vallen – dat is er een onderdeel van, wat betekent dat de Reiki eraan werkt om problemen op wortel- of onderbewust niveau op te lossen. Als dit wordt bereikt, zult u merken dat uw kind ‘natuurlijker’ meer zelfbewust wordt en dan beter toegerust is om problemen te delen en er doorheen te werken, als door ‘magie’.

Veelvoorkomende problemen waarmee kinderen worden geconfronteerd, kunnen heel divers zijn, zoals bijvoorbeeld ouderlijke scheiding, astma en andere allergieën, pesten, leermoeilijkheden, reacties op verandering, rivaliteit tussen broers en zussen, bedplassen en slaapstoornissen. Voor tieners zijn de meest voorkomende problemen studiedruk en sociale groeps- en gezinsuitdagingen. Gevolgen hiervan kunnen zijn: moeilijkheden bij het aanpassen op school, omgaan met nieuwe relaties en de gevolgen van gezinsgeweld. Preventieve gezondheid moet ook worden overwogen. Als je kind met een van deze veranderingen wordt geconfronteerd, verbetert het introduceren van energieheling hun vermogen om zich aan te passen, zichzelf te voeden en de tekenen te herkennen wanneer ze mogelijk hulp nodig hebben. Dit is vooral belangrijk voor jongens die misschien niet zo emotioneel transparant zijn als meisjes.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

reiki bij kinderen gebruiken

Reiki aan kinderen leren

Kinderen hebben het unieke vermogen om de wereld op een ongecompliceerde manier te zien. Ze hebben een nieuwsgierige geest en staan meer open voor het accepteren van concepten die niet op een logische manier kunnen worden beantwoord.

Kinderen vinden het heerlijk om deel uit te maken van het leerproces. Ze gebruiken graag hun verbeeldingskracht en laten zich graag meenemen door hun gedachten op een visuele reis. Het gebruik van interactieve lesmethoden kan een geweldige manier zijn om hen te helpen nieuwe ideeën en opvattingen te begrijpen. Andere manieren zijn:

1. Ze zelf laten ervaren

Een van de meest effectieve manieren om een kind over reiki te onderwijzen, is door ze eenvoudigweg te laten ervaren. Bespreek het proces van hoe een reikibehandeling wordt uitgevoerd (behandelgebied, handplaatsingen, wat ze zullen voelen) en laat ze de warmte van de genezing voelen terwijl je reiki op hen uitvoert. Je kunt ze ook vragen wat ze voelen en ze vervolgens de ervaring in hun eigen woorden laten uitleggen.

2. Door middel van creativiteit

Kunst is uiterst herkenbaar voor kinderen. Ze kunnen precies tekenen wat uit hun verbeelding komt. De meesten van ons kunnen zich hoogstwaarschijnlijk herinneren dat we een tekening van ons gezin en huis hebben gemaakt toen we kleine kinderen waren, en je kunt hetzelfde doen met reiki. Nadat je hebt uitgelegd wat ze zullen voelen tijdens een reikibehandeling en ze ook de kans geeft om het zelf te ervaren, kun je ze vragen om te tekenen of schilderen wat ze voelden en vervolgens eventuele vragen te beantwoorden.

3. Geef ze een rondleiding doorheen een reiki-behandelruimte

Laat een nieuwsgierig kind het gebied zien waar je reiki uitvoert en leg uit waarvoor elk item wordt gebruikt (kaarsen, massagetafel, kussen voor onder de knieën, oogkussen, diffuser voor etherische olie). Door hen de ruimte te tonen, kan dit hun begrip van wat Reiki gebruikt om te helpen (vermoeidheid, verdriet, pijn) nogmaals versterken.

4. Laat ze reiki op jou oefenen

Door kinderen de verantwoordelijkheid te geven om een reikibehandeling bij je uit te voeren, laat je hen zien dat zij ook de mogelijkheid hebben om reiki te geven. Dit is een geweldige manier om hen erbij te betrekken en het zal ook hun zelfvertrouwen vergroten. Je kunt ze ook wat vragen stellen over wat reiki is en hun antwoorden horen. Omdat kinderen zulke geweldige verbeeldingskracht hebben. We garanderen je dat je veel zult leren van hun antwoorden!

Zoals veel dingen in het leven, kan iets ervaren waardevoller zijn dan er gewoon over te lezen. Denk terug aan de tijd dat je reiki voor het eerst volgde en hoe je je daarna voelde.

Waarom Reiki voor kinderen?

Reiki biedt je kind ondersteuning door middel van persoonlijke en emotionele ontwikkeling en een evenwichtige ontwikkeling van lichaam en geest. Reiki bevordert de klaring van energieblokkades waardoor de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam kunnen werken om de balans te herstellen. Reiki moedigt ontspanning aan, ondersteunt het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam en heeft geweldige positieve effecten op het leven van een kind.

Is het moeilijk voor kinderen om Reiki te leren?

Reiki is iets heel natuurlijks voor kinderen, ze voelen en verbinden zich heel gemakkelijk met energie. Het leren en gebruiken van Reiki op jonge leeftijd helpt kinderen om hun persoonlijke kracht en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ze kunnen het voordeel van ontspanning ervaren en Reiki gaan gebruiken om hen te helpen in moeilijke situaties. Ze zijn ook blij dat ze anderen kunnen helpen. Kijk naar kinderen die behandelingen aan elkaar uitwisselen is gewoon prachtig. Ze stralen!

Stel je een wereld voor waarin kinderen op school reiki, meditatie en menselijke waarden zoals respect en vriendelijkheid zouden leren. Hoe fantastisch zou dat niet zijn? Start alvast in je gezin en bekijk vandaag nog onze cursussen reiki, want er is niks leuker dan samen met je kind reiki beleven!

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!