Home | Reiki | Reiki leren: De 10 belangrijkste voordelen
Reiki-leren

Reiki leren: De 10 belangrijkste voordelen

⏱ Leestijd: 5 minuten

Wil je graag Reiki leren maar ben je bang voor wat de afstemmingen met je gaan doen? Maak je geen zorgen, in dit artikel leggen we de Reiki-afstemmingen voor je uit en bespreken we 10 voordelen die binnen handbereik liggen zodra je start met het leren van Reiki.

1. Iedereen kan Reiki leren. Het is natuurlijk, veilig en gemakkelijk

Reiki werd al geleerd door kunstenaars, leraren, schrijvers, koks, moeders, vaders, advocaten, wetenschappers, accountants, machinisten, bankiers, personal trainers, et cetera et cetera. Sommigen zijn professionele Reiki beoefenaars geworden, anderen hebben het gebruikt als een hulpmiddel om andere dingen te doen en hun algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Reiki training is niet alleen voor mensen die genezers willen worden. Reiki leren is een reis naar zelfontplooiing. Zodra je je bewust wordt van de creatieve levenskracht die in je bestaat en er op een bewust niveau mee gaat werken, zal je levenservaring totaal veranderen op de meest verbazingwekkende manieren.

2. Verminder je angst en zorgen, verbeter je innerlijke rust en kalmte

De afstemmingen die je ontvangt in de cursussen en regelmatige zelfgenezing helpen om je los te maken van de “overdenkende aapgeest” en je te verbinden met je ware aard. Hierdoor maak je je minder zorgen en word je meer aanwezig in het moment.

3. Word meer geaard en evenwichtig

Bij het afronden van Reiki 1 is een van de meest voorkomende dingen die alle studenten melden dat ze zich mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel veel meer geaard en evenwichtig voelen. Reiki stelt je in staat om meer verbonden te raken met de natuur en veel meer bewust te worden van hoe je je dagelijkse energie kunt beheren.

4. Verhoog je zelfliefde en vertrouwen

Reiki leren is een reis van zelfbekrachtiging. Wanneer je klaar bent met het volgen van de cursus Reiki 1, ben je niet langer een slachtoffer van het leven. Je hebt immers geleerd hoe je de totale verantwoordelijkheid neemt voor alle gebieden van je leven, je gedachten, je gevoelens, je lichaam en relaties. Als gevolg daarvan neemt je zelfvertrouwen en zelfliefde van nature toe.

5. Reiki leren laat je kennismaken met een natuurlijke pijnstiller

Je leert de kunst van zelfgenezing, die het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen versterkt. Je lichaam wil altijd in balans en harmonie zijn. Het is wijs, intelligent en krachtig. Door zelfherstel kun je verbinding maken met je lichaam en naar de wijsheid ervan luisteren. Je maakt verbinding met je innerlijke kompas, waardoor je dingen kunt loslaten die je niet langer dienen en waardoor je met gemak en gratie vooruit kunt gaan. Reiki leren is geweldig als een natuurlijke pijnstiller. Wanneer je bijvoorbeeld met hoofdpijn kampt zal je niet direct naar een pijnstiller zoeken. In plaats daarvan ga je liggen en plaats je de handen over het hoofd. Je kanaliseert helende energie en de pijn zal bijna onmiddellijk oplossen.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

leren-van-reiki

6. Voel minder angst en heb meer moed als je Reiki leert

Angst is vaak slechts een illusie van de geest. Door Reiki te leren kun je angst herkennen voor wat het is, naar de wijsheid ervan luisteren en met gemak, vertrouwen en kracht door het onbekende gaan.

7. Ervaar meer duidelijkheid, creativiteit en doelgerichtheid

Vaak zullen mensen worden aangetrokken om Reiki te leren terwijl ze zich in een overgangsfase van hun leven bevinden. Het is heel gebruikelijk tijdens de training om enorme “ah-ha” momenten te hebben, waarbij grote golven van helderheid over het verleden en de toekomst sterk naar boven komen. Het volgen van Reiki 2 helpt je vooral om energetisch toegang te krijgen tot de informatie van je ziel rond levensdoelen.

8. Krijg een sterkere intuïtie en een groter vertrouwen voor je innerlijke zelf en het universum

Iedereen is helderziend en intuïtief; het is geen geschenk voorbehouden aan een “speciaal” individu. De Reiki-reis helpt je deze aangeboren gaven terug te winnen. Reiki helpt je terug te keren naar heelheid. Je ontdekt dat je een kind van het universum bent, en dat je een groot deel uitmaakt van de natuurcycli. Wanneer je opnieuw verbonden bent met de natuur begin je de goddelijke perfectie, balans en harmonie te herkennen.

Leer alles over de kracht van Reiki

Via de Online Cursus Reiki 1 & 2 leer je zelf Reiki toe te passen en van alle voordelen te genieten. De voordelige Reiki Cursus volg je gewoon vanuit huis en in je eigen tempo!

Klik hier om de cursus te bekijken →

9. Krijg meer compassie, dankbaarheid en waardering voor leven, jezelf en anderen

Reiki 1 opent het hartchakra. Je evolueert van een plaats van op de geest gebaseerd bewustzijn naar een op het hart gebaseerd bewustzijn. Je ontdekt hoe iedereen en alles in je leven je evolutie heeft gediend, wat resulteert in diepe gevoelens van waardering en dankbaarheid voor het leven.

10. Reiki leren geeft je een geweldig cadeau om te delen met alles wat leeft

In Reiki 1 leer je niet alleen hoe je zelfgenezing kunt doen, maar ook hoe je helende energie kunt delen met familie, vrienden, geliefden, planten, dieren en fysieke objecten. Het is een heilig geschenk om te delen en het biedt diepe troost, genezing en ontspanning tijdens alle mogelijke uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Reiki leren gaat gepaard met afstemmingen

Een reiki-afstemming zal een groeispurt-activering creëren waarbij de levenskracht van je lichaam zich uitbreidt tot buiten zijn huidige container. De fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen krijgen diepe genezing en een bewustzijnsverruiming vindt plaats naarmate meer licht door je hele systeem stroomt. Dit resulteert over het algemeen in grote ah-ha-momenten, het voelen van golven van liefde, het verdiepen van de verbinding met jezelf en het leven en een oneindige mogelijkheid van andere ervaringen op basis van je persoonlijkheid en wat je nodig hebt (en waar je klaar voor bent).

Hoe ervaar je een afstemming als je Reiki leert

Sommige studenten hebben een diepgaand mystiek ontwaken, anderen ervaren wonderbaarlijke fysieke genezingen. Sommigen verbinden zich met voorouders of hebben visies op andere dimensies. Anderen ervaren een golf van gelukzaligheid en extase. Soms hebben mensen symptomen van ontgifting of zuivering, grote emotionele ontlading of voelen ze elektrische pulsen door hun lichaam trillen. Er zijn studenten waarbij de oren hebben geknapt, alsof ze in een vliegtuig zaten terwijl ze wennen aan een andere trillingsruimte. Het komt ook net zo vaak voor dat mensen in slaap vallen of niets voelen of ervaren. Er is geen goede of verkeerde manier om een afstemming te ervaren, omdat het met jou als individu zal werken op de manier die je nodig hebt.

Vaak zullen de effecten van een afstemming pas de volgende dagen of weken daarna echt worden waargenomen. De verschuiving moet eerst worden geleefd en begrepen worden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het zelf ervaren? Iedereen kan reiki leren omdat het in de eerste plaats een helende reis voor jezelf is, het werken met anderen komt op de tweede plaats. Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Reiki 1, die je – indien gewenst – ook vanuit het comfort van je eigen huis kunt volgen.

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!