Home | Reiki | Reiki meditatie: Geef je chakra’s energie!
Reiki-meditatie-chakras

Reiki meditatie: Geef je chakra’s energie!

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als we mediteren op reiki-energie, zowel bij het geven van behandelingen aan anderen en onszelf als bij het geven van lessen en het geven van afstemmingen, worden we ons bewust van een schat aan positieve eigenschappen die belichaamd zijn in de essentie van de reiki-energie. Deze eigenschappen overstijgen bewustzijnstoestanden waarvan we ons gewoonlijk bewust zijn en brengen ons in steeds verfijndere gevoelens van vrede, vreugde en geluk. Bovendien is reiki meditatie ook in staat om ons te helpen gezonde, positieve eigenschappen in onze persoonlijkheden te ontwikkelen.

Reiki meditatie en vrije wil

Maar omdat reiki meditatie de vrije wil respecteert, zal het je niet meteen genezen of je toelaten een hogere staat van bewustzijn te ontwikkelen, tenzij je het uitnodigt om dat te doen en er volledig voor open staat. Het vereist dat je bereid moet zijn om te veranderen en te ontvangen, het vermogen om ongezonde persoonlijke eigenschappen in jezelf te herkennen en bereid moet zijn om los te laten. Dit alles is noodzakelijk als je verder wilt gaan met je persoonlijke genezing.

Degenen die reiki accepteren als hun spirituele pad en toegewijd zijn om het hen volledig te laten genezen, ontdekken dat reiki meditatie hen sneller op het pad van genezing leidt. Dit proces kan het verbeteren van de kwaliteit van de reiki-energie omvatten die je kunt kanaliseren, evenals het helpen ontwikkelen van alle kwaliteiten die gezond voor je zijn.

Naarmate de kwaliteit verbetert, kan reiki meditatie jou en degenen die bij je komen voor reiki-sessies gemakkelijker en dieper genezen. Je kunt de reiki-energie verfijnder kanaliseren en daardoor wordt deze effectiever, en je wordt je ook meer bewust van de essentie van Reiki en de verbazingwekkende plaatsen die het je kan brengen.

De positieve en gezonde eigenschappen die reiki in je kan ontwikkelen, zijn onder meer geduld, liefde voor jezelf en anderen en een niet-concurrerend vermogen. Het helpt je de ideeën en overtuigingen van anderen te accepteren en om niet-veroordelend te zijn. Daarnaast versterkt het je vermogen om te vergeven, dankbaarheid te ontwikkelen voor vrienden en familie en voor alles wat we hebben en ervaren, verbetert het de kwaliteit van de vreugde en vrede die je ervaart en vergroot het vooral je verbinding met de Bron van Reiki, zodat er een sterker gevoel van veiligheid ontstaat naarmate Reiki je leven leidt en waakt over alles wat je doet.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

meditatie-bij-reiki

Potentie van Reiki meditatie

Dit alles begrijpen helpt je te beseffen dat Reiki een onbeperkt potentieel heeft. Het idee wordt bevestigd door het feit dat zowel Sensei Usui als Hayashi hun studenten aanmoedigden om de kwaliteit van Reiki te verbeteren door deze te kanaliseren en verder te verfijnen. Zoals de meeste Reiki-mensen het erover eens zijn, komt reiki meditatie uit een onbeperkt potentieel. Hoe effectief je reiki ook is geworden, het is altijd mogelijk dat het effectiever wordt. Een concept dat is te vergelijken met een bibliotheek. Als je eenmaal een bibliotheekpas hebt, heb je toegang tot de boeken in de bibliotheek, maar dat betekent niet dat je alle boeken hebt gelezen en alle kennis en wijsheid die ze bevatten kunt toepassen. Hetzelfde geldt voor Reiki. Het ontvangen van de afstemmingen geeft je toegang tot de reiki-energie, maar dat betekent niet dat je in staat bent om de hoogste en meest effectieve kwaliteiten van reiki die er zijn te kanaliseren. Het betekent simpelweg dat je nu toegang hebt tot de reiki-energie en als je er volledig voor openstaat en ermee werkt, kan het je vermogen verfijnen om steeds hogere en effectievere niveaus van helende energie te kanaliseren.

Wil ook jij een hoger niveau van vreugde, vrede en liefde ervaren dat je laat zien hoe geweldig en belangrijk het is om jezelf toe te staan dit geschenk te ontvangen? Bekijk dan onze cursussen reiki en start vandaag!

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!