Home | Reiki | Reiki en Yoga: Versnel je spirituele ontwikkeling
Reiki combinatie yoga

Reiki en Yoga: Versnel je spirituele ontwikkeling

⏱ Leestijd: 3 minuten

Iedereen die echt geïnteresseerd is om te begrijpen wie ze zijn en waarom ze hier zijn, zou een cursus reiki en yoga moeten overwegen. Beide zijn een fysieke, emotionele, energetische reis van het hart die je leven alleen maar kan verdiepen.

Net als Yoga gaat reiki over het creëren van ruimte om met introspectie te kijken naar wie we werkelijk zijn, onze minpunten te erkennen, blokkades weg te werken en mededogen voor onszelf en anderen te leren. Reiki is een perfecte aanvulling voor wie yoga volgt of aanleert. Zowel reiki als yoga maken ons sterker en geven ons innerlijke vrede om het leven en de vele uitdagingen het hoofd te bieden. Ben je klaar om je reis te beginnen?

De helende effecten van yoga en Reiki

Yoga en Healing

Yoga en Reiki hebben een therapeutische focus op het herstel van trauma, PTSS (posttraumatische stress), burn-out en zoveel meer.

Als we ons moe, gestrest voelen of lijden aan PTSS, verdriet, depressie of andere lichamelijke of geestelijke aandoeningen, is yoga een geweldig hulpmiddel voor herstel en genezing. Een trauma genezen met behulp van yoga en Reiki is erg krachtig, het is een heroïsche reis waarbij je veel zelf kunt doen, maar het vereist geduld. Zowel met yoga als Reiki werken we met de negatieve effecten waar we last van hebben als we een traumatische ervaring hebben gehad, zoals slecht ademende gespannen spieren en moeite met focussen, we hoeven niet echt aan het trauma zelf te werken, het kan een grote opluchting zijn. Door yoga te beoefenen in een veilige omgeving kunnen we verzoend worden met onszelf. Door de yoga een nieuwe gewoonte te laten worden, versterken we het innerlijke zelf en worden we zowel rustiger als effectiever.

Reiki en Healing

Alle levende wezens hebben de kracht om zichzelf te genezen. Dit hangt af van de vrije stroom van levensenergie door het fysieke en energetische lichaam. Blokkades voor deze vrije stroom van energie worden gedurende ons hele leven gecreëerd door fysieke en emotionele trauma’s, groot en klein. Rond deze blokkades kunnen pijn, ziekte en disfunctie ontstaan.

Reiki activeert de ontspanningsreactie en helpt het systeem te ontspannen en deze blokkades los te laten zodat genezing kan plaatsvinden. Reiki werkt dus vaak aan de bron of oorzaak van het probleem, niet alleen aan de symptomen. De genezing vindt plaats op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele vlak en kan vrij diepgaand en langdurig zijn.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

yoga-en-reiki-gebruiken

Reiki & spiritualiteit

Reiki is geen religie en kan worden beoefend door mensen van alle religieuze of niet-religieuze achtergronden. De beoefenaar maakt rechtstreeks verbinding met de Bron van de levensenergie die het universum doordringt en alle levende wezens bezielt. Net zoals een fluit een perfect kanaal biedt voor de ademhaling om muziek te maken, biedt de afgestemde beoefenaar een kanaal voor de levensenergie om geleid te worden door de Bron voor het hoogste en beste welzijn van de ontvanger.

Hoe meer je Reiki beoefent, hoe meer je deze directe verbinding met de Bron als diep spiritueel ervaart, en hoe ontvankelijker en effectiever een kanaal wordt.

Yoga en Reiki samengevoegd

In het Sanskriet betekent het woord “yoga” “juk” of “vereniging” en verwijst naar het verbinden van het individuele zelf of bewustzijn met het goddelijke zelf, het hoogste bewustzijn, de eenheid van alles, de bron. Dit wordt vaak zelfrealisatie of verlichting genoemd.

De fysieke houdingen, de asana’s, waar de meeste mensen in het Westen bekend mee zijn, vormen slechts een klein onderdeel van een compleet systeem van praktijken dat is ontworpen om deze eenheid te bereiken. Inberepen zijn ademhalingstechnieken, onbaatzuchtige dienstverlening, meditatie, zelfonderzoek en devotionele activiteiten zoals chanten en extatische dans.

Reiki is een waardevolle aanvulling op al deze dingen. Reiki op jezelf beoefenen is aarden, centreren, helen, mediteren en een directe verbinding met de bron dat met het beoefenen van en Reiki kan bereikt worden. Zowel Reiki als yoga verhogen onze vibratie en stellen ons in staat om dingen los te laten – zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel – die we niet langer nodig hebben. Samen kunnen yoga en reiki een krachtige versneller zijn van onze spirituele ontwikkeling.

Als je Reiki, yoga en andere gelijkgestemde praktijken wilt leren, kijk dan eens naar onze cursussen, die ook vanuit het comfort van je eigen huis kunnen gevolgd worden.

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!