Home | Reiki | Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen
Reiki inzichtkaarten maken

Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen

⏱ Leestijd: 3 minuten

Naarmate studenten vorderen op het Reiki-pad, worden nieuwe symbolen, technieken en vaardigheden verworven. Tegen de tijd dat je meer geavanceerde niveaus volgt, zoals reikimeester, verhoogt het aantal symbolen, technieken, meditaties en handposities dat je kunt gebruiken.

Ze allemaal onthouden en weten welke je moet gebruiken om jezelf of een klant te behandelen, kan een uitdaging zijn. Dit kan met name het geval zijn als je jezelf moet behandelen tijdens een stressvolle situatie. Als we gestrest zijn, denken we vaak niet zo helder als we zouden kunnen en is het waarschijnlijker dat we een aantal van de mogelijke technieken die we zouden kunnen gebruiken, vergeten en de meest geschikte missen. Met het gebruik van reiki inzichtkaarten wordt dit onmogelijk.

Maak je eigen Reiki inzichtkaarten

Er is echter een methode die je kunt gebruiken om je reiki-bronnen te onthouden en die je ook verwijst naar de bronnen die je voor een bepaalde situatie moet gebruiken. Iets wat je eenvoudig voor jezelf kunt maken en wat zeer waardevol is gebleken, is je eigen reiki inzichtkaarten maken met al je reiki-bronnen erop vermeld.

Vervolgens kan je de kaarten gebruiken voor je zelf om je te laten zien welke symbolen, technieken, meditaties of handposities je moet gebruiken voor een specifieke situatie die je wilt genezen of oplossen.

Hoe maak je Reiki inzichtkaarten?

Maak eerst een lijst van alle reiki-symbolen, technieken, meditaties en handposities die je kent. Gebruik vervolgens je computer met een programma zoals Word of Excel. Maak vervolgens de omtrek van een kleine kaart, bijvoorbeeld zes op negen centimeter. Zodra je één kaartoverzicht hebt, kopieer en plak je het steeds opnieuw totdat je het aantal kaarten hebt gemaakt die je nodig hebt.

Vul nadien de namen of beschrijvingen van elk van de symbolen, technieken, meditaties en handposities in op de kaarten – één op een kaart. Druk ze af op papier met een dikte van minstens 160 gram. Knip ze vervolgens uit met een schaar. Ze met de hand uitsnijden kost wat tijd en geduld, maar het is het waard. Denk tijdens het snijden aan reiki en het zal je werk gemakkelijker maken en ook reiki in de kaarten plaatsen.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

inzichtkaarten-reiki-maken

Nadat je je reiki inzichtkaarten hebt gemaakt, gebruik je de volgende instructies om een reiki-lezing te doen:

 • Kies het probleem waaraan je wilt werken
 • Schud de kaarten om eventuele energie uit eerdere metingen te verwijderen
 • Laad de kaarten op met reiki door ze in je handen te houden en aan reiki te denken. Als je Reiki 2 al hebt gevolgd, gebruik dan het mentale/ emotionele symbool, maar zo niet, dan werkt dit proces prima zonder
 • Schud de kaarten opnieuw terwijl je aan je probleem denkt
 • Spreid ze voor je uit in één lijn met de voorkant naar beneden
 • Gebruik je niet-dominante hand en terwijl je aan reiki denkt, kies je drie kaarten die je omdraait
 • De kaarten die je kiest, bevatten de symbolen, technieken, meditaties of handposities die je nodig hebt om je probleem op te lossen

Je kunt deze techniek ook gebruiken voor een klant met een probleem. Voer zelf stap 1 tot 3 uit en vraag je klant om stap 4 en 5 te doen.

Het is verbazingwekkend hoe nauwkeurig deze methode kan zijn. De wijsheid van reiki zal je begeleiden bij het kiezen van de juiste kaarten die jeinzicht geven in je probleem op basis van de symbolen, handposities, enzovoort die je krijgt. Het gebruik van reiki inzichtkaarten werkt echt wij moedigen je aan om ze te gebruiken!

Heb je geen computer of te weinig tijd om zelf je reiki inzichtkaarten te maken, kies dan voor onze professioneel gedrukte reiki-kaarten.

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

 • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
 • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
 • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
 • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
 • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!