Home | Reiki | Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!
reiki-tekens

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

⏱ Leestijd: 6 minuten

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn er, wat betekenen ze en wat moet je erover weten? Hoewel de symbolen traditioneel geheim moeten worden gehouden, hebben ze in de loop der jaren nogal wat aandacht gekregen. Dat gezegd hebbende, hier is een uitsplitsing.

Wat zijn Reiki tekens?

Reiki symbolen stellen mensen in staat hun reikibeoefening een stap verder te brengen door hen in staat te stellen de energie van reiki te gebruiken en deze voor een specifiek doel te gebruiken. Hoewel symbolen in de meeste gevallen eigenlijk alleen het onderbewustzijn beïnvloeden, werken Reiki tekens een beetje anders – ze waarschuwen de geest en het lichaam om de manier waarop de Reiki-energie functioneert te veranderen. Om ze te activeren, kunnen Reiki-beoefenaars de Reiki tekens visualiseren, hun namen hardop zeggen of ze zelfs tekenen.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

tekens bij reiki

Het reiki teken Cho ku rei: het krachtsymbool

Als je je kracht of vermogen wilt vergroten of verkleinen, is cho ku rei het symbool voor jou. Het kan worden vergeleken met een tekening van een spoel (die met de klok mee of tegen de klok in kan worden getrokken) en vertegenwoordigt chi, of de overdracht van levensenergie door het hele lichaam. Stel je bij het visualiseren van het krachtsymbool een “schakelaar” voor – wat betekent dat zodra het is geactiveerd, de reikibeoefenaar onmiddellijk een groter vermogen heeft om energie in hun lichaam te verlichten, te verspreiden en te kanaliseren.

Cho ku rei gebruiken

Cho ku rei wordt het meest gebruikt aan het begin van een reiki behandeling, als een manier om de reikikracht op elk gewenst moment te vergroten wanneer dat nodig is tijdens een sessie. Een uitstekende manier om cho ku rei te gebruiken, is wanneer je aan het werk bent om een blessure te genezen – het kan helpen bij alles van lichte pijntjes en kwalen tot ernstigere, pijnlijke blessures.

In meer abstracte zin kan cho ku rei worden aangeroepen wanneer je werkt om negatieve energie te verwijderen die vast kan komen te zitten tijdens je reikisessie. En als je de negatieve energie-opruimende kracht van cho ku rei in je dagelijkse leven wilt opnemen, probeer dan het symbool te tekenen op muren van kamers waar je wilt dat de energie licht en positief is.

Cho ku rei kan ook worden gebruikt wanneer je relaties een boost nodig hebben. Het reiki symbool op visitekaartjes tekenen of eraan werken om het te activeren voor een sollicitatiegesprek of een belangrijk gesprek met een geliefde, is een geweldige manier om je relaties de boost te geven die ze nodig hebben.

Cho ku rei kan ook dienen als een bescherming tegen tegenslagen – die meestal optreden als gevolg van onzuivere energie – dus het activeren van cho ku rei is een uitstekende manier om de energiesystemen te zuiveren. En als je je maaltijden een boost wilt geven, hoef je niet verder te zoeken dan dit reiki symbool. Het helpt om eventuele negatieve energie in je voedsel te verwijderen, waardoor de voedingsstoffen erin des te krachtiger worden.

Het reiki teken Sei he ki: het harmonie-symbool

Als je zuivering en mentaal en emotioneel evenwicht nodig hebt, wend je dan tot dit reiki symbool. De algemene betekenis van sei he ki is “God en mens worden één”, en de tekening van het symbool voor sei he ki lijkt op een golf die zich klaarmaakt om te breken. Het reiki teken kan ook helpen bij het in evenwicht brengen van de rechter- en linkerkant van de hersenen en is vaak een symbool ter bescherming – naast het brengen van harmonie.

Hoe sei he ki gebruiken

Wil je nieuwe informatie onthouden, een test uitvoeren of je geheugen in het algemeen verbeteren? Sei he ki kan daarbij helpen. Als je leest of studeert, probeer dan het sei he ki-symbool op de pagina’s van een boek of notitieboek te tekenen om je te helpen die informatie niet alleen op dat moment, maar ook voor dagen, weken of zelfs jaren te bewaren. En als je liever het Reiki symbool sei he ki activeert met visualisatie, stel je dan voor dat het boven je hoofd hangt.

Bovendien, als je worstelt om een slechte gewoonte te stoppen, zoals te veel drinken, roken of te veel eten, overweeg dan om sei he ki in te roepen als hulpmiddel. Slechte gewoonten en verslavingen worden vaak geboren uit negatieve ervaringen of negatieve overtuigingen over jezelf, en het visualiseren van dit symbool om je heen kan je helpen een positievere kijk op jezelf te ontwikkelen, waardoor deze slechte gewoonten worden geëlimineerd.

En als je hoofdpijn hebt, wend je dan tot sei he ki voor begeleiding. Heel wat hoofdpijn wordt veroorzaakt door een mentale en emotionele instabiliteit. Een beroep doen op sei he ki kan helpen om evenwicht te brengen, waardoor hoofdpijn verdwijnt. Sei he ki beschermt je ook tegen negatieve vibes. Sterker nog, sei he ki kan jouw affirmaties krachtiger maken. Als je iemand bent die je affirmaties opschrijft, probeer dan het sei he ki-symbool ernaast te tekenen.

Het reiki teken Hon sha ze sho nen: het afstandssymbool

Het concept van hon sha ze sho nen is iets moeilijker te begrijpen dan sommige andere Reiki symbolen. De betekenis van hon sha ze sho nen is “geen heden, verleden of toekomst hebben”, en het wordt gebruikt om Reiki-energie door tijd en ruimte te sturen. Hoewel hon sha ze sho nen bijvoorbeeld het verleden niet kan veranderen, kan het wel helpen om oude wonden te helen door de ervaring opnieuw te formuleren en er een leerervaring van te maken in plaats van een verwoestende gebeurtenis zonder reden. Hon sha ze sho nen kan ook Reiki-beoefenaars helpen Reiki de toekomst in te sturen, voorafgaand aan gebeurtenissen die slecht nieuws kunnen opleveren, zoals examens, doktersafspraken of moeilijk gesprek met dierbaren.

Leer alles over de kracht van Reiki

Via de Online Cursus Reiki 1 & 2 leer je zelf Reiki toe te passen en van alle voordelen te genieten. De voordelige Reiki Cursus volg je gewoon vanuit huis en in je eigen tempo!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Hon sha ze sho nen gebruiken

Hon sha ze sho nen werkt een beetje anders dan de eerdergenoemde Reiki symbolen. Hoewel hon sha ze sho shen wordt beschouwd als een van de krachtigste symbolen, moet het correct worden gebruikt om het te laten werken. Het afstandssymbool werkt beter wanneer het op het subtiele lichaam wordt gebruikt in plaats van op het fysieke lichaam.

Het reiki teken Dai ko myo: het meestersymbool

Dit symbool is voedend en verhelderend en het is het meest heilige Reiki symbool. Het heeft ook de hoogste trilling en het heeft de meest transformerende kracht van alle vijf de Reiki-symbolen. De genezende krachten van dai ko myo zijn allesomvattend en genezen de bovenste chakra’s, de aura en de ziel als geheel. Dai ko myo is het empowerment-symbool en betekent ‘grote verlichting’ of ‘helder schijnend licht’. Door te helpen bij het proces van spirituele verlichting, helpt dai ko myo Reiki-beoefenaars dichter bij God te brengen.

Dai ko myo gebruiken

Om dai ko myo aan te roepen, kun je verschillende methoden gebruiken, van het tekenen van het symbool tot het visualiseren of het tekenen met je derde oog. Je kunt ook mediteren met het dai ko myo-symbool als een manier om het te ontvangen. Het symbool voedt je lichaam en ziel en geeft je de kracht om jezelf te helpen en uiteindelijk de wereld in te gaan en anderen te helpen.

Als je werkt aan het versterken van je relatie met jezelf en werkt om meer zelfbewustzijn of een sterkere spirituele oefening te krijgen, is dai ko myo een belangrijk symbool om op te roepen. Het gebruik ervan in combinatie met andere Reiki symbolen maakt het alleen maar effectiever. Dai ko myo is ook een uitstekende manier om je immuunsysteem te helpen verbeteren – omdat dai ko myo de energiestroom door het hele lichaam verbetert, kan het helpen om blokkades op te heffen die je immuunsysteem zouden kunnen hinderen. Bovendien, als je homeopathische middelen gebruikt om je lichaam te genezen, kan dai ko myo de voordelen ervan helpen versterken. Het kan ook worden gebruikt om kristallen op te laden of te verwijderen.

Het Reiki teken Raku: het voltooiingssymbool

Raku is een Reiki symbool dat door reikimeesters wordt gebruikt en het wordt ook wel de ‘brandslang’ genoemd – en een blik op de vorm zal je vertellen waarom. Het is getekend in een zigzag, bliksemschichtachtige vorm die voornamelijk wordt gebruikt voor aarding na Reiki. Het doel van raku, van hoofd tot grond getrokken, is om het lichaam de voordelen van Reiki te laten ontvangen – net zoals hoe de savasana wordt gebruikt aan het einde van een yoga-sessie om het lichaam te helpen alle voordelen van de beoefening te absorberen. Bovenal is raku een aardsymbool, en dit symbool zou ook gebruikt moeten worden door Reiki-beoefenaars om eventuele negatieve energie die ze hebben geabsorbeerd te verwijderen van de persoon waarop ze oefenden.

Raku gebruiken

Gebruik het aan het einde van een reiki behandeling als een manier om alle voordelen van de overdracht van energie te aarden en te absorberen. En als je ooit een moment van aarden nodig hebt in het dagelijkse leven, voel je dan vrij om het symbool te tekenen om de aardingsvoordelen te voelen.

Heb je een passie voor wellness en wil je graag de wereld veranderen? Wordt een professionele reiki-beoefenaar en start vandaag nog met je online cursus Reiki 1, 2 en 3.

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen

Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen

Naarmate studenten vorderen op het Reiki-pad, worden nieuwe symbolen, technieken en vaardigheden verworven. Tegen de tijd dat je meer geavanceerde niveaus volgt, zoals reikimeester, verhoogt het aantal symbolen, technieken, meditaties en handposities dat je...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!