Home | Reiki | Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?
Reiki-inwijding

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

⏱ Leestijd: 3 minuten

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van reiki-energie te worden en deze energie voor jezelf en anderen te gebruiken. Hoewel je in een boek over reiki kunt lezen en handposities kunt leren, kun je reiki pas echt beoefenen als je eenmaal bent afgestemd op reiki.

Hoe verloopt een Reiki inwijding?

Bij een inwijding van reiki 1 worden studenten afgestemd op drie verschillende symbolen, die elk een ander aspect van reiki-energie vertegenwoordigen, namelijk kracht, emotioneel evenwicht en helen op afstand. Elke student ontvangt vier afzonderlijke keren een afstemming op deze 3 symbolen, en bij elke herhaling wordt de verbinding verdiept.

De inwijdingen voor reiki 2 en reikimeester zijn vergelijkbaar van aard, maar hebben verschillende symbolen, elk met een andere betekenis voor het openen van je energetische paden.

Wat voel je bij een Reiki inwijding?

Het ontvangen van een reiki inwijding is een krachtige spirituele ervaring, omdat je energetische paden worden geopend door een reikimeester. Door deze energetische opening kan de reiki-energie vrij door je lichaam stromen om je gezondheid en die van anderen te beïnvloeden.

Het gevoel van een reiki inwijding is persoonlijk, maar studenten melden vaak dat ze een verlichting van hun lichaam voelen en een tinteling van hun hoofd naar hun tenen wanneer de reiki-energiebanen worden geopend.

Het openen van je energiepaden heeft het effect dat het andere energetische genezings- en kanaalpaden verbetert. Studenten melden dat het ontvangen van een inwijding een verhoogd intuïtief bewustzijn veroorzaakt en elke aangeboren psychische gevoeligheid vergroot.

Hoe bereid je je voor op een reiki inwijding?

Hoe je je voorbereidt op een reiki inwijding hangt af van je eigen persoonlijke spirituele bezigheden. Het openen van een energetisch pad is geen lichte materie, en hoewel het niet strikt noodzakelijk is om iets te doen om je voor te bereiden op het ontvangen van een reiki-afstemming, kiezen de meeste studenten ervoor om voor hun inwijding opnieuw contact te maken met hun eigen spirituele pad, om de algehele effecten van de afstemming te versterken en de transformatieve kracht te maximaliseren.

Een aanbevolen manier ter voorbereiding op een reiki inwijding is een driedaagse reiniging vóór je afstemming. Vermijd het eten van zwaar voedsel, beperk of elimineer cafeïne, suiker, tabak of alcohol. Besteed je tijd aan lezen of mediteren in plaats van tv te kijken. Doe een bewuste poging om negatieve emoties, zoals woede of jaloezie, los te laten.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

inwijding-bij-reiki

Al deze voorbereidingen zullen je helpen om de spirituele transformatie beter te accepteren en de afstemming aan te moedigen om diepgaande, langdurige effecten op je leven en welzijn te hebben.

Moet een Reiki inwijding worden vernieuwd?

Als je eenmaal bent afgestemd op reiki, zal de reiki-energie de rest van je leven door je heen stromen. Je vermogen om reiki-energie te kanaliseren en te verplaatsen, blijft bij je, omdat het geschenk van reiki je volgt en je de rest van je leven helpt.

Wat zijn de voordelen van het op afstand ontvangen van een reiki inwijding?

Door reiki te leren vanuit het comfort van je eigen huis, ben je in staat om de voordelen van reiki in je eigen tempo te leren en op te nemen. Een online cursus reiki volgen heeft je ook de tijd om je voor te bereiden op je afstemming voordat je het ontvangt.

Reiki is een energetische oefening en veel van de reiki die je de rest van je leven ontvangt en levert, zal op afstand zijn. Op afstand beginnen met je reikireis helpt je om je voor te bereiden op een leven zonder grenzen.

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen

Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen

Naarmate studenten vorderen op het Reiki-pad, worden nieuwe symbolen, technieken en vaardigheden verworven. Tegen de tijd dat je meer geavanceerde niveaus volgt, zoals reikimeester, verhoogt het aantal symbolen, technieken, meditaties en handposities dat je...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!