Home | Reiki | Reiki op afstand en het menselijke energieveld
Reiki-afstand

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra’s (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam dat voedsel opneemt om het te voeden en energie te geven, doet ons energielichaam ook hetzelfde. De energievelden nemen energie op, de chakra’s breken het af en de meridianen verdelen het door het hele lichaam. Lees verder en ontdek hoe reiki op afstand werkt en je het toepast!

Reiki op afstand: hoe werkt het?

Ons lichaam bestaat uit energie die met verschillende snelheden trilt. Ons fysieke lichaam, onze gedachten, emoties en ons spirituele centrum trillen allemaal met een bepaalde frequentie of snelheid. Deze variërende trillingen of pulsaties creëren een veld om ons heen dat vaak ons aura of energieveld wordt genoemd. De aura is een informatiecentrum en een zeer perceptueel systeem dat berichten verzendt en ontvangt van de externe en interne omgeving.

Elk energieveld ziet er anders uit en heeft zijn eigen individuele functie. Toch doordringen ze continu elkaar en het fysieke lichaam. Deze velden zijn voelbaar door aanraking. Het is wat we waarnemen of voelen wanneer we met onze handen reiki beoefenen. De energievelden worden ook wel onze vier niveaus van zijn genoemd; of ons fysieke, mentale, emotionele spirituele zelf.

Het etherische veld bij Reiki

Het etherische veld is de eerste laag van ons energielichaam en is 0,6 tot 5 centimeter van het lichaam verwijderd. Het is het duplicaat van het fysieke lichaam, maar dan in energie.

Het emotionele veld bij Reiki

Het emotionele veld is waar we gevoelens ervaren. Het mentale veld wordt geassocieerd met gedachten en mentale processen. Het kan 3 tot 8 centimeter van het lichaam worden waargenomen.

Het spirituele veld bij Reiki

Het spirituele veld bestaat uit vier of meer lagen, die ons helpen om ons te verhouden tot ons hogere zelf en spirituele dimensies. Het wordt geactiveerd wanneer we mediteren, bidden of kanaliseren. Het strekt zich uit vanaf 15 centimeter buiten ons fysieke lichaam.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

reiki op afstand

Hoe Reiki op afstand toepassen?

Geef je handen en chakra’s eerst kracht met het Usui-krachtsymbool. Geef vervolgens jezelf 10 tot 15 minuten Reiki. Nadien visualiseer je het symbool voor reiki op afstand en zeg het driemaal. Stel je nadien de persoon voor naar wie je reiki gaat sturen. Stuur Reiki naar elk energieveld gedurende 10 tot 20 minuten. Hier is hoe het werkt:

Om Reiki naar hun fysieke bestaansniveau te sturen, stel je je voor dat de Reiki het kruinchakra van de persoon in kwestie binnengaat. Vervolgens gaat de energie in zijn of haar lichaam en vult hem of haar langzaam op. Als de persoon gevuld wordt met Reiki-energie, worden alle organen en lichaamsdelen in Reiki gebaad. Vervolgens begint de energie uit zijn of haar fysieke lichaam te stralen. Stel je nu voor dat hij of zij gloeit van helende energie en dat deze gloed zich uitbreidt naar hun emotionele veld.

Stuur vervolgens Reiki naar het mentale wezen van de persoon. Stel je voor dat zijn of haar hersenen goed werken zodat gedachten gemakkelijk stromen en goed doordacht zijn. Stel je ook voor dat oplossingen voor verwarrende problemen gemakkelijk komen. Visualiseer vervolgens dat de zorgen zachtjes uit zijn of haar lichaam stroomt. Terwijl alle verontrustende gedachten het lichaam verlaat, vult Reiki zich op en breidt de energie zich uit naar het mentale niveau van de persoon op wie je reiki op afstand toepast.

Stuur dan Reiki naar het spirituele wezen. Stel je voor dat de Reiki bij hem of haar binnenkomt en zijn of haar geest, essentie en ziel vult en herstelt. Stel je het voor als een prachtige gouden stroom van energie die een directe link is naar de bron. Visualiseer hoe de reiki-energie hem of haar opnieuw verbindt met het goddelijke en zijn of haar innerlijke vlam opnieuw doet oplaaien. Zie de persoon gevuld met spirituele energie die verder reikt dan alle niveaus van zijn of haar bestaan.

Leer alles over de kracht van Reiki

Via de Online Cursus Reiki 1 & 2 leer je zelf Reiki toe te passen en van alle voordelen te genieten. De voordelige Reiki Cursus volg je gewoon vanuit huis en in je eigen tempo!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Stuur dan Reiki naar hun emotionele wezen. Stel je voor dat de persoon gevuld is met vrede, vreugde, liefde, tevredenheid en algemeen welzijn. Stel je voor dat de gloed van zijn of haar fysieke lichaam zich nu uitstrekt naar zijn of haar emotionele niveau.

Je kunt dit ook doen door eerst een gesprek met de persoon te voeren voordat je Reiki verzendt. Je kunt elk stap aanpakken door eerst vragen te stellen. Voor het fysieke lichaam kun je hem of haar vragen hoe hij of zij zich voelt? Voelt hij of zij ongemak of pijn?

Voor het emotionele lichaam kun je aan de persoon vragen hoe hij of zij zich emotioneel voelt. Voelt hij of zij zich gelukkig of verdrietig door iets?

Vraag dan of de persoon te veel aan zijn of haar hoofd heeft of zich ergens zorgen over maakt? Heeft hij of zij het gevoel dat zijn of haar hoofd klaar is om te exploderen?

Vraag nadien hoe zijn of haar geest aanvoelt om het spirituele niveau aan te pakken. Ervaren ze dankbaarheid voor elke nieuwe dag of is het elke dag gewoon een sleur waar hij of zij zich doorheen moet trekken?

Voordat je klaar bent om Reiki te gaan sturen, vraag om toestemming van de persoon om de Reiki-energie toe te staan te helen en al hun niveaus van zijn aan te pakken. Vraag hem of haar om zichzelf deze helende energie te laten ontvangen.

Heeft dit artikel je nieuwsgierig gemaakt en vraag je je al een tijdje af wie je bent en wat jij wilt? Dan kan het volgen van een cursus reiki je leven veranderen en er tegelijkertijd voor zorgen dat je groeit als persoon en succesvoller wordt in je relaties en het leven. Wacht niet langer, maar breng rust in jezelf en reserveer vandaag nog jouw plaats!

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen

Reiki inzichtkaarten maken, gebruiken en toepassen

Naarmate studenten vorderen op het Reiki-pad, worden nieuwe symbolen, technieken en vaardigheden verworven. Tegen de tijd dat je meer geavanceerde niveaus volgt, zoals reikimeester, verhoogt het aantal symbolen, technieken, meditaties en handposities dat je...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!