Home | Reiki | Een Reiki massagetafel: hierom is dit de beste optie voor je praktijk
Reiki-massagetafel

Een Reiki massagetafel: hierom is dit de beste optie voor je praktijk

⏱ Leestijd: 3 minuten

Hoewel een traditionele massagetafel kan worden gebruikt voor Reiki-genezing, is het gebruik van een Reiki massagetafel de beste optie. In tegenstelling tot traditionele massagetafels, zijn Reiki massagetafels ontworpen om meer toegang en betere ondersteuning te bieden op belangrijke gebieden die de Reiki-ervaring verbeteren en is speciaal ontworpen om compatibel te zijn met de praktijken van de helende techniek die bekend staat als Reiki.

Reiki is een alternatieve vorm van medicijnen die in Japan is ontwikkeld. Sinds het in 1922 door Mikao Usiu werd ontwikkeld, heeft dit genezingsproces zich op veel andere plaatsen verspreid. Het idee achter Reiki is om stressvermindering, ontspanning en genezing door aanraking te bevorderen. Omdat het beoefenen van Reiki inhoudt dat de beoefenaar in verschillende posities beweegt, is de extra ondersteuning van eindpanelen op een Reiki-massagetafel van vitaal belang.

Waar moet een goede Reiki massagetafel aan voldoen

Een Reiki massagetafel moet duurzaam zijn en ontworpen zijn om een breed scala aan klanten te huisvesten, terwijl je als Reiki-beoefenaar nog steeds volledige toegang tot je klant hebt om de beste resultaten te garanderen. Naast de open en gemakkelijk toegankelijke ontwerpen, moet een Reiki-tafel ook zwaar gevuld zijn voor meer comfort en ondersteuning voor je klant. De meeste massagetafels voor Reiki zijn betaalbaar geprijsd en worden gemaakt door toonaangevende merknamen, waaronder Custom Craftworks, EarthLite, Oakworks, Stronglite, Athena en meer.

Wat is een goede Reiki massagetafel

Speciaal gemaakte Reiki-tafels zijn ontworpen om therapeuten beter toegang tot hun klant te geven en door aanraking de energie op de klant te richten. In Reiki zijn specifieke soorten aanraking nodig om de fysieke en emotionele gezondheid te herstellen, dus is het van essentieel belang dat beoefenaars tijdens hun inspanningen niet worden gehinderd. Premium Reiki-tafels hebben speciale eindpanelen voor gemakkelijke toegang. Bepaalde stijlen hebben verwijderbare eindpanelen aan beide uiteinden van de tafel. Om te voorkomen dat negatieve energie wordt geabsorbeerd, zijn er tafels verkrijgbaar met aluminium frames omdat aluminium niet reactief is en geen negatieve energie absorbeert.

Functies en overwegingen bij het kiezen van een Reiki massagetafel

De meeste soorten massagetafels kunnen zich in een mum van tijd aanpassen aan een Reiki massagetafel, maar weinigen zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van een echte Reiki-beoefenaar. Bij het kopen van een tafel voor je reikipraktijk zijn er twee belangrijke factoren waarmee je rekening mee moet houden; de Reiki-eindpanelen en het feit dat deze eindpanelen gemakkelijk toegankelijk zijn.

Aanraken is een belangrijk onderdeel van Reiki, dus deze extra verwijderbare panelen bieden therapeuten betere toegang dan wanneer je een traditionele massagetafel zou gebruiken. Veel Reiki-beoefenaars moeten tijdens een sessie voor bepaalde posities gaan zitten, daarom zijn gemakkelijk toegankelijke eindpanelen zo’n pluspunt.

Let op: de kracht van Reiki en alle toepassingen wordt ook uitgebreid behandeld in het Reiki Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

massagetafel-bij-reiki

Ondersteuning voetboog

Een ander kenmerk dat veel voorkomt bij Reiki massagetafels is de ondersteuning van de voetboog. Traditionele massagetafels hebben een kruisbeugel tussen de poten aan beide uiteinden van de massagetafel. Deze kruisbeugel is toegevoegd om de stabiliteit en ondersteuning te verbeteren. Reiki-tafels gebruiken een andere techniek en bevatten een beugel in boogstijl die dezelfde of betere ondersteuning biedt als het traditionele kruisbeugel-eindpaneel.

Extra functies van een Reiki massagetafel

Houd er rekening mee dat veel fabrikanten van massagetafels nu Reiki-eindpanelen aanbieden als een optionele of zelfs standaardfunctie. Het merk Oakworks biedt Reiki-eindpanelen als standaarduitrusting op de meeste van hun massagetafels. Dit is echter meestal slechts aan het ene uiteinde van de tafel, terwijl het andere uiteinde gebruikmaakt van een kruisbeugel-type ondersteuning. Als je een professionele Reiki-beoefenaar bent en toegang nodig hebt boven en onder zowel het hoofd als de voeten van je klant, zul je dit ontwerp mogelijk beperkend vinden. De Reiki-tafels die we hebben aanbevolen, hebben Reiki-panelen aan beide uiteinden van de tafel.

Materiaal

De andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een Reiki massagetafel, is het materiaal waaruit de tafel is vervaardigd. Veel mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk en het gevoel van hout, maar heel wat Reiki-beoefenaars zeggen dat het beter is om te werken met tafel dat vervaardigd is uit aluminium. De reden hiervoor is, is omdat wordt aangenomen dat hout negatieve energie absorbeert, terwijl aluminium dat niet doet. Een aluminium tafel zorgt voor een betere doorstroming rond de persoon die Reiki ontvangt, wat helpt bij het genezingsproces.

Wil je nog meer leren over Reiki?

Bekijk dan de online Reiki cursus eens. In deze cursus leer je namelijk álles over deze krachtige methode. En het mooie is: je kan de cursus gewoon vanuit het comfort van je eigen huis volgen!

Klik hier om de cursus te bekijken →

Recente artikelen

Reiki Handboek

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Reiki. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Reiki tekens fascinerend? Hier is je van A tot Z gids!

Of je nu regelmatig Reiki beoefent, een Reiki-sessie hebt meegemaakt of er net over hebt gehoord, deze oude genezingspraktijk is eindeloos fascinerend. Een van de belangrijkste en interessantste elementen zijn de Reiki tekens. Maar welke Reiki symbolen zijn...

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Reiki op afstand en het menselijke energieveld

Een van de basisleringen van genezing met Reiki is dat we meer zijn dan ons fysieke lichaam. We hebben ook een energielichaam dat bestaat uit ons aura (energievelden), de chakra's (energiecentra) en de meridianen (energiebanen). Net als ons fysieke lichaam...

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

Een Reiki inwijding, hoe werkt het en wat is het doel?

In tegenstelling tot andere helende kunsten, wordt reiki van meester op leerling overgedragen via een reiki inwijding die de leerling in staat stelt verbinding te maken met de universele reikibron. De afstemming of inwijding stelt je in staat om een vat van...

Reiki Handboek

“Wow! Alles wat ik over Reiki wilde weten in één compleet e-book!”

Reiki Handboek zit boordevol informatie, tips en inspiratie over Reiki!

  • Wil je op een laagdrempelige wijze leren wat Reiki inhoudt?
  • Wil je je verder verdiepen in Reiki, en zoek je goede handvatten?
  • Wil je mensen om je heen helpen om te profiteren van de kracht van Reiki?
  • Wil je problemen en ziekten aanpakken door je energie te balanceren?
  • Wil je zaken als stress en spanning elimineren zodat je meer kan genieten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Reiki Handboek perfect voor jou.
Het handboek zit vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!